zondag 13 mei 2012

Vraagprijzen van West-Germany vazen op moederdag 13 mei 2012

Regelmatig wordt de vraag gesteld 'Wat is een vaas waard?' Elders op deze blog staat al een artikel met richtprijzen, maar deze keer eens vier top 3-lijsten met de duurste drie items die vandaag op Marktplaats.nl,  eBay.nl en eBay.de te koop zijn. Dit geeft zowel enig idee van wat aangeboden wordt als ook voor welk bedrag de topstukken van de hand worden gedaan. Of de vrager het bedrag ook krijgt, dat valt natuurlijk te controleren door later nog eens op de site naar de desbetreffende vaas te zoeken. Staat ie er nog, dan is de vraagprijs momenteel te hoog... Staat ie er niet meer, dan is ie of verkocht of de advertentie is teruggetrokken.

Duurste drie in vraagprijs op Marktplaats.nl 
(zoekterm West-Germany in titel of beschrijving in de rubriek Antiek en Kunst en daarbij zijn open biedingen niet meegenomen; menige Roth-vaas gaat waarschijnlijk meer opleveren)
1. 85 euro


2. 55 euro



3. 50 euro (set)


Duurste drie in vraagprijs op eBay.nl
(zoekterm West-Germany)
1. 179 euro

2.  149 euro


3. 149 euro



Duurste drie in vraagprijs op eBay.de
(zoekterm West-Germany)
1. 227 euro


2. 148 euro


3. 119 euro


Top 3 duurste vazen op eBay.de
(rubriek Antiquitaten-Kunst zonder opgave van andere zoektermen)
1. 499 euro


2. 499 euro


3. 449 euro


Behoorlijk verschillende resultaten dus per veilingsite. Ook maakt het behoorlijk wat verschil welke zoektermen gebruikt worden. Als u bijvoorbeeld een Steuler-vaas zoekt, dan loont het om die term te gebruiken in plaats van West-Germany. West-Germany wordt vaak door de verkopers alleen ingevoerd als die term op de voetbodem staat, maar bij sommige firma's staat die duiding niet op de vaasvoet, terwijl de vaas wel in West-Duitsland gefabriceerd is.

Voor de duidelijkheid: ik bezit deze vazen NIET zelf en kan ze dus ook niet aan u verkopen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten